Långekärrsvägen 8
Långekärrsvägen 8
Catrin Tengfjord, ansvarig mäklare i Partille
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Catrin Tengfjord

Ansvarig mäklare

Till salu

Långekärrsvägen 8

Utgångspris

4 150 000 kr


Utgångspris

4 150 000 kr



Öjersjö— Partille

Långekärrsvägen 8


Till salu
Utgångspris
4 150 000 kr

Öjersjö— Partille

Unik vindslägenhet med högt i tak och 2 balkonger

Spektakulär 3:a (Omgjord 4:a) på våning 4 av 4 i ett nybyggt hus från 2018 på Långekärrsvägen i Öjersjö. Hiss och två balkonger i söderläge respektive västerläge. Välplanerad och påkostad med öppen social planlösning, takfönster samt två badrum. Generös takhöjd och ett underbart ljusinsläpp från flertalet fönster. Goda förvaringsmöjligheter, samt socialt kök med plats för det större sällskapet. Ett badrum är även utrustat med tvättmaskin och torktumlare.

Öjersjö som område passar de allra flesta. På gångavstånd nås matbutiken Coop som strax är färdigbyggd, bussförbindelser till Göteborg, Landvetter eller Partille. Närheten till badsjöar, golfbana samt ridhus har också sina fördelar i vardagslivet. I Öjersjö centrum finns skolor, barnomsorg, pizzeria och närbutik att tillgå och för mer shopping kan ni besöka Allum Köpcenter som ligger nere i Partille centrum.


Utgångspris
4 150 000 kr
Boarea
90 kvm
Avgift
6 828 kr/mån
Rum
4 rum (2-3 sovrum)
Våning
4 av 4 (Hiss finns)


Aktuella visningar


Torsdag 13 juni 17:00 — 17:30

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg



Planlösning

Rumsbeskrivning

01
Hall

Fasaden är vackert röd och entrén till fastigheten består av en port som kräver portkod. Vi trycker på fyran i hissen och blir glada när vi kliver ur för här välkomnar en trevlig hall med högt i tak samt gott om plats för avhängning på din vänstra sida. I taket kan man hänga pampiga lampor, tack vare takhöjden. Hallen fungerar som lägenhetens nav som leder oss vidare till alla utrymmen.


02
Badrum

Två helkaklade badrum inredda med dusch. Det något större badrummet inrymmer även en tvättavdelning utrustat med tvättmaskin samt torktumlare.


03
Kök

Ett underbart kök i vitt utförande med svarta handtag. Fullutrustad maskinpark: diskmaskin, spishäll, inbyggd mikro och ugn samt kyl och frys i fullhöjd. Köksbänken är idag klädd med svart dekorplast (enkel att ta bort om man önskar). Under den svarta dekoren finns en gråmelerad bänkskiva. Tack vare hörnläget finns det gott om fönster i köket. Vid det största fönsterpartiet finns det plats för ett matbord för det större sällskapet.


04
Sovrum

Idag finns här två stora sovrum, med möjlighet att sätta upp en vägg i vardagsrummet , enligt ursprungsritningen, för att få ytterligare ett sovrum. Bägge sovrummen inrymmer enkelt varsin dubbelsäng. Ett av sovrummen har två klädkammare samt en stor skjutdörrsgarderob. En av klädkammarna rymmer enkelt en bebissäng. Det andra sovrummet har en garderob.


05
Vardagsrum

Ett rum som gjort för umgänge och med all charm en vindslägenhet kan erbjuda. Rejäl takhöjd om ca 3 meter, takfönster och utgång till två balkonger. Tidigare ägare valde bort en vägg ( för ett sovrum) för att skapa en social öppen planlösning med fokus på umgänge. Vardagsrummet erbjuder plats för en stor soffa, fåtölj, sideboard och tv-möbel samt kontor. Utsikten genom fönstren är underbar.


06
Förråd

Det rymliga förrådet finns i ett separat gårdshus (isolerat), i närheten av entrén. Detta är ett av de största förråden i föreningen. Här får du plats med det mesta, tex din dyrbara cykel. I trapphuset finns även ett gemensamt barnvagnsförråd.


07
Beskrivning av samtliga rum

Det finns lägenheter som verkligen sticker ut bland mängden. Och så finns det lägenheter som spelar i en helt egen liga, som har allt det där som gör livet extra gott. Den nyproducerade vindsvåningen om 90 kvm med två soliga balkonger är tveklöst ett hem på högsta nivå, både bildligt och bokstavligt talat. Bland trädtoppar i höjd med himlen finns nu en unik trea som enkelt kan göras om till sitt ursprung med 3 sovrum. Det fantastiska ljusinsläppet och kontakten med himlen skapar en egen fristad och känsla av penthouse mitt i händelsernas centrum. Vacker ekparkett, takfönster, fönsterbrädor av sten och balkongdörrar i helglas har alla sin givna plats. Öppenheten mellan kök och vardagsrum förstärker detta hems fantastiska atmosfär och inbjuder till sociala tillställningar. Ett unikt hem helt enkelt som måste upplevas!


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

90 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Lägenheten är ursprungligen en 4:a. Tidigare ägare har valt bort en vägg som egentligen utgör ett extra sovrum. Nu kan man välja själv om vardagsrummet ska vara luftigare eller om man är i behov av 3 sovrum.

Rum

4 (2-3 sovrum)

Våning

4 av 4

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

2018

Kommentar, byggnad

Föreningen består av 44 lägenheter fördelat på fyra huskroppar som är belägna på Långekärrsvägen 8 och 10 och Jordmossevägen 4 och 6. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 12 st 2:or, 14 st 3:or och 18 st 4:or.

Värme och ventilationsanl.

Bergvärme och från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning (FTX).


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

50 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

95 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2020-11-20


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

TV (kanalpaket Lagom), bredband via fiber (100/10 Mbit) och IP-telefoni via Telia Triple Play ingår i månadsavgiften.


05
Balkonger

Två stora balkonger i västerläge samt i söderläge.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

I föreningen finns 44 parkeringsplatser. Till varje lägenhet hör en parkeringsplats till en kostnad om ca 400 kr/månad. Parkeringsplatsen är även utrustad med en laddstolpe till elbil som det finns möjlighet att ansluta sig till mot en kostnad om ca 200 kr/månad. Kostnad för förbrukningen av el tillkommer.


07
Övrigt

Äkta/oäkta förening: Äkta
Äger föreningen marken: Ja
Antal lägenheter: 44
Allmänt om föreningen: Brf Öjersjö Glänta köpte fastigheten 2017 och föreningen bildades 2015. Till föreningen hör adresserna Långekärrsvägen 8 och 10 samt Jordmossevägen 4 och 6.

Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning. I föreningen finns barnvagnsförråd/rullstolsförråd samt cykelrum.

Gemensam gård med uteplatser.

Föreningen är delägare i gemensamhetsanläggningen Partille Öjersjö GA:169 (22/56 andelar) med ändamål innergård. Hossabergets Östra Samfällighetsförvaltning är bildad för att ta hand om förvaltningen.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Erik Olsson ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Senaste kontroll utfördes 2023-04-14.
Parkering: I föreningen finns 44 parkeringsplatser. Till varje lägenhet hör en parkeringsplats till en kostnad om ca 400 kr/månad. Parkeringsplatsen är även utrustad med en laddstolpe till elbil som det finns möjlighet att ansluta sig till mot en kostnad om ca 200 kr/månad. Kostnad för förbrukningen av el tillkommer.
Överlåtelseavgift och pantsättning: En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 313 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 525 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023.


Ekonomi

01
Avgift

6 828 kr/mån

Ingår i avgift

I avgiften ingår bostadsrättstillägg, värme, kallvatten, internet och kabel-TV

Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften

I avgiften ingår värme, kallvatten, TV (kanalpaket Lagom), bredband (100/10 Mbit) och IP-telefoni via Telia Triple Play samt bostadsrättstillägg. Kostnad för varmvatten tillkommer och debiteras enligt enskild förbrukning.

Antal personer i hushållet

3

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Andel i förening

2,70634

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Föreningen

01
Benämning

Brf Öjersjö Glänta. I föreningen finns 44 lägenheter.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Föreningen består av 44 lägenheter fördelat på fyra huskroppar som är belägna på Långekärrsvägen 8 och 10 och Jordmossevägen 4 och 6. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 12 st 2:or, 14 st 3:or och 18 st 4:or.

Kommande renoveringar

Föreningar planerar att måla om fasaden år 2026. Inga vidare beslut är tagna.

Övriga utrymmen i föreningen

Till varje lägenhet hör ett förråd i separat byggnad på gården som är uppvärmt.

I entrén finns gemensamt barnvagnsförråd/rullstolsförråd. Utvändigt finns gemensamma uteplatser som de boende får använda.
Föreningen har två miljöhus på gården med flera fraktioner för ditt dagliga avfall.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

1 118 591 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.


Dokument

Ekonomi
Avgift
6 828 kr/mån
Ingår i avgift
I avgiften ingår bostadsrättstillägg, värme, kallvatten, internet och kabel-TV
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
I avgiften ingår värme, kallvatten, TV (kanalpaket Lagom), bredband (100/10 Mbit) och IP-telefoni via Telia Triple Play samt bostadsrättstillägg. Kostnad för varmvatten tillkommer och debiteras enligt enskild förbrukning.
Antal personer i hushållet
3
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Andel i förening
2,70634
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Öjersjö  i partille

Öjersjö

Öjersjö-det strategiska läget mellan stad och natur


01
Fördelar med området
Växande område Lugnt Hundvänligt Bussar Barnvänligt Skidspår Ridning Golf Parker/Grönområden Sportevenemang Badstrand Fiske Motionsspår Cykelbanor Sport och friluftsliv

02
Öjersjö

På höjden i söder, mellan E20 i Partille och riksväg 40 i Landvetter ligger Öjersjö. Här finns många mysiga bostadsområden som till exempel Kåsjöområdet kring vackra och välbesökta Kåsjön, Mossen, Hallen, Hålsjöområdet och inte minst de nya områdena Hossaberget och Gökegården. Öjersjö består av en blandad bebyggelse av bostadsrätter, radhus, parhus och friliggande villor med varierande byggnadsår. Här bor man omgiven av vacker natur och mycket skog som breder ut sig västerut över Knipeflågsbergen och Delsjöområdet och österut ända till Lerum och Härrydas kommungränser.


03
Natur och fritid

Öjersjö erbjuder ett stort utbud av aktiviteter och ett optimalt läge för den friluftsintresserade. Här finns närhet till flera sjöar som Kåsjön med en stor badplats med sandstrand, bryggor, hopptorn och kiosk. Detta är ett mycket populärt utflyktsmål. Fina bad även i Hålsjön. Här erbjuds fiske, bad och skridskoåkning.

Det finns gott om promenadvägar och cykelvägar i hela området och det finns även motionsspår. Mellan Prästtjärn och Kåsjön finns många slingor och även en upplyst bana. Det är heller inte långt härifrån till de välutbyggda vandringslederna Bohusleden, Vildmarksleden och den nyare stadsnära Gotaleden med sina 71 kilometer mellan Göteborg och Alingsås. I Furulund finns Partille ridklubb och här ordnas tävlingar och diverse evenemang. För den golfbitne finns Öjersjö golfbana med drivingranch, övningsgreen och restaurang. I Björndammen som ligger närmare Partille, finns simhall med simskola och vattengymnastik.
För de som är intresserade av fotboll finns Öjersjö IF som tar emot barn och undomar i alla åldrar och de har dessutom både herr- och damlag. De har en fin anläggning med konstgräsplan och inomhushall.

För den som önskar shopping finns Allum köpcenter och Partille centrum med ett stort utbud av butiker, restauranger, caféer och service. Här finns frisörsalonger, apotek, nagelsalonger, systembolag, kemtvätt, livsmedelsaffärer och mycket mer. Som boende i Öjersjö är det inte långt till Partille Arena som invigdes 2016. Därefter har arenan hållit en rad sportevenemang och konserter i världsklass.


04
Kommunikation

Till Göteborg kan man ta sig med buss 512 direkt till Lisebergs station på ca 20 minuter. Vill man till Partille centrum tar det ca 15 minuter med linje 512.


05
Familjeliv och service

I Öjersjö finns fyra kommunala förskolor; Tallmossen, Gökegården, Hallen och Norra Hultets förskolor. förskola, Det finns också tre enskilda förskolor, Mammut, Trollskogen och Viljans viks förskolor. För de lite äldre barnen finns Öjersjö Brunn som är en F- åk 4 skola och Storegården som har åk 5-9.

Centrumet i Öjersjö är charmigt småskaligt med en mindre närbutik med postutlämning, en pizzeria, och en thairestaurang som även har sushi. En nybyggd Coop erbjuder allt inom livsmedel och här finns också vårdcentral och frisör. Allum rekommenderas för de större inköpen.

Använd kartan
X

Platser

Öjersjö Thai och Sushi

490 m


Öjersjö Pizzeria

492 m


Öjersjö mat & golf

2,15 km


Pizzeria Furulund

3,09 km


Rådanäs Bryggeri

3,24 km


Allum

4,91 km


Öjersjö Storegård

486 m


Tallmossens Förskola

529 m


Öjersjö öppna förskolan Språnget

545 m


Öjersjö brunn skola

545 m


Gökegårds skola

567 m


Servicebutik Öjersjö godis & frukt(Handlarn)

499 m


Lidl

4,57 km


Hemköp Mölnlycke

4,83 km


Allum

4,91 km


Öjersjö brunn

242 m


Öjersjö centrum

424 m


Gökegård

698 m


Öjersjö Brasebacken

985 m


Örjansvägen

1,17 km


Mölnlycke station

4,91 km


Partille station

5,3 km


Jonsered Station, Partille

6 km


Sävenäs station

7,62 km


Aspen station

8,52 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Tågstation
    Mölnlycke station
    4,91 km
    13 min
    27 min
    -
  • Hållplats
    Öjersjö brunn
    242 m
    1 min
    1 min
    3 min
  • Sjö
    866 m
    4 min
    4 min
    13 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Catrin!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.